Info centar

Uvjeti korištenja

Prihvaćanje uvjeta korištenja

Dobro došli na web stranice Budipoduzetnik.eu. HOK omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja svojih stranica koje je regulirano ovim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge na stranicama u vlasništvu HOK.

Korištenjem web stranica smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima korištenja, te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

Opis usluga i sadržaja

Obveze korisnika pri korištenju stranice

HOK ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju korisnici stranice te ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja.

HOK neće ni na koji način biti odgovorna za materijalni ili nematerijalni gubitak ili štetu nastalu korištenjem stranice.

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja stranice, ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:

  1. objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,
  2. objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,
  3. manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem stranice,
  4. lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
  5. objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
  6. objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, "spam”, lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajući navode ili tvrdnje
  7. svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,
  8. prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih korisnika.

HOK zadržava pravo na temelju vlastite procjene i bez prethodne obavijesti ukloniti sadržaj koji smatra neprikladnim ili koji nije u skladu s ovim Uvjetima korištenja.

HOK zadržava pravo ukidanja prava pristupa stranici bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja, odnosno kršenja ovih Uvjeta korištenja.

Autorska prava

Sadržaj na stranici zaštićen je autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja moguće je samo uz prethodnu dozvolu HOK ili vlasnika sadržaja.

Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na stranici, o tome je dužan izvijestiti HOK koristeći kontakt adresu.

Registracija korisnika stranica

Registracijom korisnik unosi podatke koji su distribuirani e-mail adresama iz baze HOK - korisničko ime i lozinku. Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom imenu i lozinci, te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem.

Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane uporabom stranice.

Pomoć i podrška

HOK korisnicima stranica pruža pomoć i podršku preko kontakt poveznice na stranici. Uredništvo stranice obvezno je odgovoriti na sva pitanja i prijedloge članova.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

HOK poštuje privatnost svojih članova i posjetitelja stranica. Svi podaci iz procesa registracije te ostali podaci o korisniku koriste se isključivo u svrhu za koju su prikupljeni.

HOK ni pod kojim uvjetima neće iste učiniti dostupnima trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Zaštita osobnih podataka

Poveznice na druge web-stranice

Neke od poveznica na stranicama vode na web-stranice i usluge koji nisu u vlasništvu niti pod kontrolom HOK. HOK nije odgovorna za sadržaj tih stranica.

Sadržaj dobiven od članova i posjetitelja stranica

Svi poslani materijali, a osobito fotografije, tekstovi i drugi slični materijali, odnosno drugi autorski radovi (u daljnjem tekstu: Materijali) mogu, jednom ili više puta, bez vremenskog ograničenja, ali i ne moraju, biti objavljeni na stranicama HOK. Pošiljatelji Materijala prihvaćaju da za poslane Materijale neće biti isplaćen nikakav honorar. Sve osobe koje samoinicijativno pošalju Materijal jamče pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću da isti predstavlja isključivo njihovo vlasništvo te da na isti polažu autorska prava. HOK poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te na toj osnovi isto traži od svih onih s kojima stupi u bilo kakav odnos u pogledu Materijala koji su zaštićeni pozitivno-pravnom regulativom kojom je regulirana zaštita autorskih prava i intelektualnog vlasništva te se samoinicijativnim slanjem Materijala iskazuje pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću suglasnost s prije navedenim stajalištima.

Promjene sadržaja stranica i usluga

HOK zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja na stranicama bez obaveze prethodne najave. HOK nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Ukidanje i zabrana korištenja stranica i usluga

HOK zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja stranica, a bez prethodne najave i obrazloženja. HOK ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu zabranom pristupa stranici.

Promjene Uvjeta korištenja

HOK zadržava pravo promjene Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovorna za moguće posljedice koje su proizašle iz takvih promjena. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na stranicama HOK.

Ostvari sanMinistarstvo gospodarstva i održivog razvojaHrvatska obrtnička komoraZajedno do fondova EUEuropski strukturni i investicijski fondoviOperativni program konkurentnost i kohezija

Projekt je financirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj